سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اقلیم شناسی دربرنامه ریزی محیطی

 

سیستم اطلاعات جغرافیایی   GIS

 

 

  

 

جی آی اس چیست؟

 

سیستم اطلاعات جغرافیایی ،یک سیستم کامپیوتری برای مدیریت و تجزیه و تحلیل اطلاعات مکانی بوده که قابلیت جمع آوری، ذخیره، تجزیه وتحلیلو نمایش اطلاعات جغرافیایی (مکانی) را دارد. داده ها در یک جی آی اس بر اساس موقعیتشان نشان داده می شوند. تکنولوژی جی آی اس با جمع آوری و تلفیق اطلاعات پایگاه داده های معمولی، به وسیله تصویر سازی و استفاده از آنالیز های جغرافیایی، اطلاعاتی را برای تهیه نقشه ها فراهم می سازد. این اطلاعات به منظور واضح تر جلوه دادن رویدادها ، پیش بینی نتایج و تهیه نقشه ها به کار گرفته می شوند. دریک سیستم اطلاعات جغرافیایی واژه جغرافیایی یا(Geographic  )  عبارت است از موقعیت موضوع های داده ها، برحسب مختصات جغرافیایی (طول و عرض) واژه(Information  ) یا اطلاعات نشان می دهد که داده ها در جی آی اس برای ارائه دانسته های مفید، نه تنها به صورت نقشه ها و تصاویر رنگی بلکه به صورت گرافیک های آماری، جداول و پاسخ های نمایشی متنوعی به منظور جستجوهای عملی سازماندهی می شوند.

 

 

فـــواید جی آی اس 

 

دلایل مختلف زیادی برای ارائه و موفقیت ایده ها و تکنولوژی های جدید وجود دارد که در مقیاس های متفاوت عمل می کنند. جی آی اس در دو دهه گذشته بسیار زیاد مورد توجه واقع شده . بدون شک ، در سال های گذشته در زمینه های فرهنگی و طبیعی ، اطلاعات مختلف بسیاری جمع آوری شده . دریافت اطلاعات از راه دور توسط ماهواره ها ، بررسی جمعیت و بازار، بررسی جغرافیائی ، TRAN SACTION LOGGERS  و به کار گرفته شده اند ، تا اطلاعات گسترده ای بصورت فرمت کامپیوتری ذخیره شوند. اکثر این اطلاعات دارای مختصات جغرافیائی صریح یا مجازی می باشند. مختصات جغرافیائی صریح ، شامل طول و عرض جغرافیایی یا مختصات کارتزین است و مختصات مجازی نام یک واحد مدیریتی ، یک شهر، یک عارضه فیزیکی به مانند کوه و غیره می باشد. در بسیاری موارد مختصات صریح از مختصات مجازی مشتق می گردد و این مختصات جغرافیائی در اتصال مجموعه اطلاعات به یکدیگر بسیار مؤ ثر بوده و بیش از هر عامل دیگری ، دلیل بر موفقیت جی آی اس گردیده است.

 

 

اساس جی آی اس بر چهار اصل استوار است:

 

1-  سخت افزار،   2-  نرم افزار،   3- اطلاعات ،    4- افراد نیروی انسانی  

 

کاربردهای جی آی اس

 

جی آی اس در انواع مسائل کاربرد دارد . درپرسش های مربوط به یک محل ،جی آی اس به جستجو در اطلاعات برای تعیین نوعی از عارضه در آن محل می پردازد. ( مثال : تعیین آمار جمعیتی در یک منطقه ).