سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اقلیم شناسی دربرنامه ریزی محیطی

 

 

 

         وقوع زمین‌لرزه در محدوده ای روستایی و ژرفای نسبتا زیاد آن موجب شده تا خسارت‌ها و تلفات این زمین لرزه که بزرگای آن در حد یک زمین لرزه شدید بوده است، نسبتا محدود باشد.  زمین لرزه با بزرگای 5.9 ساعت 2:17 بامداد جمعه 17 آبان در محدوده روستای ترک در 25 کیلومتری شمال میانه را به لرزه درآورد. زلزله شمال میانه تا ساعت 11:20 صبح جمعه  7 پس لرزه با بزرگای بیش از 3.5 داشته است که بزرگترین آنها با بزرگای 4.3 در ساعت 3:02 بامداد روی داده است. گسل شاخص در این منطقه گسلی فعال با راستای شمال شرق - جنوب غرب است که به عنوان گسل بزقوش - گرمرود شناخته می‌شود. سازوکار این زلزله، امتداد لغز و گسل مسبب با شیبی به سوی شمال‌غرب و ژرفای آن حدود 18 کیلومتر برآورد شده است. سازوکار گسله امتداد لغز چپگرد و با مولفه فشاری است و به احتمال وقوع زمین‌لرزه در محدوده‌ای روستایی و ژرفای نسبتا زیاد آن موجب شده تا خسارت‌ها و تلفات این زمین لرزه که بزرگای آن در حد یک زمین لرزه شدید بوده است، نسبتا محدود باشد.

لذا احتمال آزاد شدن تدریجی انرژی موجود در بافت زمین محل رخداد زلزله میانه و وقوع لرزه های بزرگتر محتمل است. این روند گسله در انتهای خود به سامانه گسلی تبریز – زنجان می‌رسد. ساز و کار غالب گسل‌های با روند شمال شرق – جنوب غرب در منطقه مذبور امتداد لغز چپگرد  و سازو کار غالب گسلش در پهنه تبریز-زنجان و به ویژه گسل شمال تبریز امتدادد لغز راستگرد است.

زلزله های تاریخی در این پهنه شامل زلزله های 1844 و 1879  در قرن نوزدهم در زمان قاجاریه و مهمترین اتفاق قبلی زلزله 10 اسفند 1375 در منطقه گلستان اردبیل با بزرگای 6.0 است که در شمال پهنه کانونی همین زلزله با بزرگی 5.9 رخ داده است.

دکتر مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله و مهندسی زلزله

 


 

و من احیاها فکانما احیا الناس جمیعا                     32 مائده

هر کسنفسی را حیات بخشد مثل آن است که همه ی مردم را حیات بخشیده است.

سرکار خانم عزیز زاده و تیم پرستاری بخش ICU بیمارستان سبلان اردبیل

  زبان قاصر و قلم ناتوان است اما از اینکه با هنری بی نظیر و تخصصی بی همتا، با وزش نسیم محبت و جاری نمودن زلال امیدواری با امتزاج طبابت جسم با طبابت روح و روشن نگه داشتن چراغ حیات مادرمان و درخشان نمودن خورشید ایمان و اعتقادش به زندگی با هنر و تخصص خویش و نیز با تاسی بر سیره ی حضرت زینب کبری ( س )پرستار همه ی عاطفه ها و پرستار همه ی ستاره های درخشان ایمان و عفت و انسانیت ؛ با گفتاری لطیف و رفتاری ظریف و با محبت و عاطفت بی دریغ نسبت به ارباب رجوع مساعدت و همکاری می نمایید؛ این لوح تقدیر را تقدیم حضور ایثارگرانه ی  شما می گردد.

با امید به اینکه، خورشید ایمان گرمابخش دلتان، عاطفه ی زینبی سرچشمه ی زلال زندگیتان،تقوای الهی جویبار رحمت و ایثار وجودتان،نور ایمان و معنویت منزلگاه روحتان،و تقرب به خدا همگام با گام هایتان باشد.گوارا باد بر تو آغوش گشوده ی محبت خدا و رحمت بی نهایت او.

 

بانهایت احترام از طرف خانواده های بکایی ، لطفی محبوب و رستمی زاد

 

 

                                   

 


 

دانشجو کسی است که دانش می‌جوید و در اصطلاح، برای اطلاق به محصّلان رسمی در سطح تحصیلات دانشگاه و پس از آن به کار می‌رود. در یک نظام آموزشی، وقتی یک فرد می‌آموزد که «دیگران چه گفته‌اند و چه کرده‌اند» و برایش می‌گویند که «مسایل پیچیده یک علم را چگونه حل کرده‌اند» دانش آموز، دانشجو یا طلبه است. فقط از زمانی که خودش به مرز دانش می‌رسد و مسئله تازه‌ای را کشف یا حل می‌کند یک محقق و دانشمند است.

16آذر در ایران روز دانشجو شناخته می‌شود. این روز واقعه کشتار چند تن از دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهراناست

.

 


 

 

 

     روز طبیعت (سیزده‌به‌در) سنت ایرانیان باستان به مناسبت پیروزی ایزد بارانبر دیو خشکسالی اَپوشمی‌باشد؛ و از قبل از اشو زرتشت(1800 قبل از میلاد) مرسوم بوده، چنان‌که در کتاب «از نوروز تا نوروز» پژوهش و نگارش آقای کوروش نیکنام(نماینده مجلس زرتشتیان) آمده. «سیزدهم روز از ماه فروردین، تیر یا تِشتَرنام دارد. ایزد تیر یا تشترکه در اوستا، یَشتی هم به نام آن وجود دارد ایزد باران است و در باور پیشینیان پیش از آشو زرتشت برای این که ایزد باران در سال جدید پیروز شود و دیو خشکسالی نابود گردد باید مردمان در نیایش روز تیر ایزد از این ایزد یاد کنند و از او در خواست باریدن باران نمایند. در ایران باستانپس از برگزاری مراسم نوروزی سیزدهم که به ایزد باران تعلق داشت مردم به دشت و صحرا و کنار جویبارها می‌رفتند و به شادی و پایکوبی می‌پرداختند و آرزوی بارش باران را از خداوند می‌نمودند. اکنون هم زرتشتیان از بامداد روز تِشتَر ایزد و فروردین ماه، سفره نوروزی را برمی‌چینند، خوردنی‌ها و مقداری آجیل و شیرینی‌های باقی‌مانده در سفره نوروز را با خود به طبیعت می‌برند، و شِشه سبزه‌های موجود در سفره را با خود برمی‌دارند و به دشت و صحرا و کنار چشمه‌ها یا آب‌های روان می‌روند. سبزهخود را در کنار جویبارها به آب روان می‌سپارند و آرزو می‌کنند که سالی پربرکت و خرم داشته باشند. تا پسین آن روز را بیرون از خانه هستند و در طبیعت و میان سبزه و صحرا به شادمانی می‌پردازند. (توضیح: در اسطوره‌های ایرانی، ایزد باران همواره به‌صورت اسبی با دیو خشکسالی که دیواپوش نام دارد در جنگ و مبارزه است و اگر تیر ایزد پیروز شود، باران می‌بارد و چشمه‌ها می‌جوشند و رودها روان می‌گردند و سرسبزی را به ارمغان می‌آورند


 

منبع : کتاب از نوروز تا نوروز،کورش نیکنام، انتشارات فروهر، 1379، ص4142