سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اقلیم شناسی دربرنامه ریزی محیطی

tehran

 

خشک سالی، گرما، توفان و گرد و خاک. از ابتدای قرن 21 دمای متوسط زمین 0.8درجه افزایش یافته است و پیش‌بینی می‌شود در صد سال آینده زمین بین 1 تا 6.5درجه گرم‌تر شود. بنا بر گزارش ناسا 97 درصد از دانشمندان علم هواشناسی بر این موضوع توافق دارند که گرم شدن کره‌ی زمین یک پدیده‌ی طبیعی نیست بلکه بر اثر فعالیت‌های انسان به وجود آمده است. در سال 1896سوانت آرهنیوس کشف کرد که نور خورشید پس از عبور از اتمسفر به سطح زمین برخورد می‌کند و سپس به سمت بالا منعکس می‌شود، گازهای موجود در جو چیزی در حدود 90 درصد از این گرما را جذب کرده و سطح زمین را گرم نگه می‌دارند. در‌واقع همین فرآیند مفید باعث پا گرفتن زندگی در این سیاره شده استدر حال حاضر اثرات گرمایش کره‌ی زمین در نقاط مختلفی از دنیا قابل مشاهده است. با پیچیده شدن شرایط جوی در بسیاری از موارد ما دیگر قادر به درک فعالیت‌های هوا و پیش‌بینی وقوع توفان نیستیم.


 

 

به افزایش تدریجی حرارت سطح، اقیانوس‌ها و اتمسفر، گرم شدن کره‌ی زمین می‌گویند. از آخرین سال‌های صده‌ی 19 میلادی دانشمند حرارت متوسط زمین را ثبت کرده و تغییرات آن را بررسی می‌کنند.بسیاری از سازمان‌های علمی پیشرو از ادامه‌ی این وضع و صدمات جبران نشدنی آن بر زمین ابراز نگرانی کرده‌اند. در سال 2013 هیئت بین‌المللی تغییرات آب و هوایی (IPCC) گزارش می‌دهد که تغییرات آب و هوایی بیشتر از گذشته به فعالیت‌های انسان وابسته شده است.گرم شدن بیش از حد کره‌ی زمین ناشی از فعالیت‌های انسانی زمانی رخ می‌دهد که مقداری زیاد از انواع خاصی از گازها به اتمسفر وارد شود.لذا این گرمایش با پدیده‌ای به نام اثر گل‌خانه‌ای شناخته می‌شود آغاز می‌شود. بین جو زمین و اشعه‌های دریافتی از خورشید تعادلی بر قرار است. زمستان‌های سرد در سال‌های اخیر این شک را به وجود آورده که آیا واقعاً زمین در حال گرم شدن است. منظور از تغییرات آب و هوا و گرم شدن زمین، میانگین دما در طول فصول مختلف است اما سرد شدن‌های فصلی نشانه‌ی از بین رفتن این طلسم نیست. در کمال تعجب گرم شدن کره‌ی زمین می‌تواند باعث سرمای غیر منتظره نیز بشود. با افزایش دمای هوا انرژی آن نیز افزایش می‌یابد و الگوهای گردش هوا که مانند رودخانه‌هایی در جو هستند به خروش در می‌آیند. با سرعت گرفتن این جریان‌ها هوای گرم نیز با سرعت بیشتری با هوای سرد مناطق قطبی جایگزین می‌شود و همین امر باعث ایجاد سرمای ناگهانی در کوتاه مدت می‌شود.

 

خوشبختانه نگرانی‌های زیادی در این مورد در میان سران کشورهای جهان به وجود آمده است. بسیاری از دانشمندان معتقدند که بازگشت به گذشته امکان‌پذیر نیست و نمی‌توان انواع خاصی از تخریب مثل یخ‌های ذوب شده‌ی قطبی را باز گرداند اما عده‌ای اعتقاد دارند که این سیاره می‌تواند این زخم را نیز التیام بخشد اگرچه برای این کار زمان لازم است. در واقع برای از بین بردن این میزان گسترده از گازهای گل‌خانه‌ای که توسط انسان به جو وارد شده صدها و شاید هزاران سال زمان لازم است. اما کارهای زیادی است که انسان با انجام آن‌ها می‌تواند به التیام زمین کمک کند، ناسا یک راه حل دو‌جانبه را برای حل این مشکل مطرح می‌کند:

 

 

  • کاهش انتشار گازهای گل‌خانه‌ای و ایجاد ثبات در سطح گازهای جو
  • تطبیق با این حقیقت که تغییرات آب و هوایی شروع شده است

کاهش میزان استفاده از سوخت‌های فسیلی یکی از مهمترین قدم‌ها در کمک به کنترل دمای زمین است. ناسا توسعه‌ی انرژی‌های پاک از جمله انرژی خورشیدی، باد و زمین گرمایی را باعث کاهش استفاده از نفت و زغال سنگ در نیروگاه‌ها می‌داند. استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و اتومبیل‌هایی با سوخت غیر فسیلی تأثیر به سزایی در کاهش تولید گازهای گل‌خانه‌ای دارد.

 

 

 

 

 


  •  


 

http://unhabitat.org.ir/wp-content/uploads/2015/09/Untitled.jpg

 

 

 

 

کنفرانس اقلیم سازمان ملل متحد در سال 2015 میلادی در پاریس برگزار خواهد شد. کنفرانس بین‌المللی اقلیم در Le Bourget از تاریخ 9 تا 20 آذر 1394 ( 30 نوامبر تا 11 دسامبر سال 2015) برگزار خواهد شد. هدف کنفرانس حصول توافق قانونی و جهانی درباره آب‌و‌هوا با حضور تمام ملت­‌های جهان است. قبل از این کنفرانس نشستی در مورد دریای مدیترانه در تاریخ 4 تا 5 ژوئن 2015 میلادی در مارسی برگزار شد.

 

 

 

 

 

1941

 

 

 

 

قرار است در این نشست مهم جهانی رهبران و سیاستمداران تراز اولی از 197 کشور جهان حاضر شوند و پیرامون مهمترین موضوعات و مسائل محیط زیستی کره زمین بحث و تبادل نظر کنند و در صورت امکان به نتایجی مشخص برسند. نتایجی که در دوره‌های قبل و با وجود همه حساسیت‌هایی که وجود داشت، رسیدن به آنها ممکن نشد. بحث تغییرات اقلیمی، گرمایش جهانی و اثرات مخرب ناشی از آن‌که ثمره فعالیت‌های صنعتی و توسعه طلبانه ساکنان زمین است از چندین سال پیش به این سو به عنوان یکی از مهمترین مشکلات کره زمین شناخته می‌شود. در همایش‌های جهانی پیشین تغییرات اقلیمی، تلاش‌هایی برای کاستن از میزان گازهای گلخانه‌ای تولیدی کشورهای مختلف جهان بویژه کشورهای صنعتی و بزرگ انجام شد اما بی‌نتیجه بود. برگزارکنندگان همایش بیست و یکم تغییرات اقلیمی امیدوارند پاریس نقطه عطفی در این زمینه باشد و توافق بزرگ آنجا به دست بیاید.



کمیسیون اروپا استراتژی جدید انرژی برای قاره سبز را تبیین کرده است. هدف اصلی این استراتژی گسترش وسایل حمل و نقل عمومی و عدم وابستگی به انرژی‌های فسیلی اعلام شده است.  سازمان جهانی هواشناسی اعلام کرده که سال 2014 زمین گرمتر از همیشه تاریخ پیدایش علم هواشناسی بوده است، چگونه اروپا می‌تواند در کنفرانس پاریس نقش مهم و موثری برای مبارزه با این چالش ایفا کند؟ چگونه می‌توان آلوده کنندگان عمده جهان را قانع کرد؟ 


بیشترین تولید دی اکسید کربن در سال 2009 به این ترتیب بوده است:

  1.  
  2. چین 23.6 درصد
  3.  
  4. آمریکا 17.9 درصد
  5.  
  6. هندوستان 5.5 درصد
  7.  
  8. روسیه 5.3 درصد
  9.  
  10. ژاپن 3.8 درصد
  11.  
  12. آلمان 3.8 درصد
  13.  
  14. ایران 1.8 درصد
  15.  
  16. کانادا 1.8 درصد
  17.  
  18. کره 1.8 درصد
  19.  
  20. انگلستان 1.6 درصد